Наградиха 104 деца
Наградиха 104 деца / Дарик- Кюстендил
Районен съд – Кюстендил  награди  всичките 104- ма ученици, участвали в конкурса за рисунка или текст – „Съдът през моите очи“.Участниците получиха грамоти и специално брандирани чаши с послание, избрано от председателя на Районен съд Кюстендил Мая Миленкова. На чашите пише: „Живей почтено, не вреди другиму, отдавай всекиму заслуженото“

 

Наградиха 104 деца
Дарик- Кюстендил

Децата представиха 77 рисунки и 27 текста, в това число и проекти по зададената тема, които ще бъдат подредени в изложба.
Възрастовите групи са три: от 1 - 4; 5 - 8 и 9 - 12 клас.
 

Наградиха 104 деца
Дарик- Кюстендил


„Изключително съм благодарна, че ви виждам днес тук и за това, че сте толкова много.Това че, нашият конкурс е приет толкова добре от вас, за нас означава много.Това означава, че в България има бъдеще, защото виждаме какъв е вашият поглед по отношение на това какво е справедливостта и как тя трябва да възтържествува.
 

Наградиха 104 деца
Дарик- Кюстендил


Работите са  ви много впечатляващи, предизвикаха в нас много емоции, но и ни дадоха тема за размисъл, за това, че трябва да сме такива, каквито ни виждате, а в някои случаи, не трябва да сме такива, каквито ни виждате“, коментира съдия Мая Миленкова.
 

Наградиха 104 деца
Дарик- Кюстендил


„Решихме да се обърнем към децата на Кюстендил и не само, към децата от общините Трекляно и Невестино, защото Районен съд Кюстендил отговаря за тези 3 общини като съдебен район.Идеята беше да видим как децата виждат съда, защото им изглежда далечен и страшен, а съда е едно нормално работно място.Най- вече място, където правдата трябва да възтържествува.Децата трябва да са наясно, че тук всички , които работят се борят за това, истината  и доброто да победят“, заяви говорителят на Районен съд Кюстендил Владимир Владимиров.
 
 

Наградиха 104 деца
Дарик- Кюстендил


Конкурсът „Съдът през моите очи“ е част от Образователната програма на ВСС „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“.