Мъж заложи самоделно взривно устройство на комшия
Мъж заложи самоделно взривно устройство на комшия / ОД МВР- Кюстендил

65- годишен мъж от с. Самораново е задържан с полицейска заповед за 24 часа в ареста на РУП Дупница. Той е заподозрян в  задействане на  самоделно взривно устройство в имот на негов съсед. Сигналът в полицията е подаден от собственика на имота, където е било хвърлено самоделното устройство. То е било в чувал със слама, разкъсана пластмасова бутилка , пълна с амониева силитра и 4 капсулдетонатора. На място е извършен оглед от служители на ДОТИ, установено е, че единият капсулдетонатор се е взривил. Устройството е било хвърлено в близост до паркиран автомобил. То е иззето за експертиза.

От проведените оперативно издирвателни действия, служителите на ТЗ БОП в Кюстендил са установили, че самоделното устройство е задействено през изминалата нощ, като не е нанесло преки материални щети. От жилището на 65- годишният мъж са иззети  чувал с амониев нитрат, 40 кибрита, въздушна пушка - нерегистрирана,  ловна  пушка-  законно притежавана, самоделно направени муниции и 16 патрона.

По случая е образувано дознание, по описа на сектор БОП в Кюстендил за извършено престъпление по чл. 333, във връзка с чл. 330 от НК.