Музикално сдружение Марин Големинов открива сезона и кани на Майските музикални дни
Музикално сдружение Марин Големинов открива сезона и кани на Майските музикални дни / Райчо Христов
Музикално сдружение „Марин Големинов“ кани на концерта „Принцесата флейта с двете истински лица“, с който на 24 април ще бъде открит новия концертен сезон на сдружението. Участват: Младен Тасков- пиано и Христо Христов- напречни флейти. Начало на концерта- 19 часа, в Художествена галерия "Вл. Димитров- Майстора". Билети- в офиса на сдружението на ул. „Пауталия“ № 4.

Вече е готова програмата и на Майските музикални дни- "Избери класиката". Тя включва 4 концерта, каза за Дарик председателят на Музикално сдружение "Марин Големинов"- Райчо Христов. Съорганизатор е Община Кюстендил, с финансовата подкрепа на Торготерм и медийното партньорство на Дарик радио.

Музикално сдружение Марин Големинов открива сезона и кани на Майските музикални дни
Райчо Христов

Първият концерт е на 7 май, на Софийски камерен хор "Васил Арнаудов", с диригент проф. Теодора Павлович. Вторият концерт е на 15 май- Opera Viva, с който проф. Павел Герджиков представя млада оперна генерация на България.
Струнен квартет Фрош ще имат концерт в Майските музикални дни на 20 май, а на 29 май на кюстендилска сцена ще се изяви младата цигулкова звезда Зорница Иларионова, заедно с Ваня Пешева- пиано.