Момче на 9 години е с опасност за живота след ПТП между велосипед и автомобил
Момче на 9 години е с опасност за живота след ПТП между велосипед и автомобил / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

9- годишно момче с велосипед е пострадало при ПТП в събота в Кюстендил. Инцидентът е възникнал на ул. „Цар Освободител", в събота- 17.25 ч. Детето е с опасност за живота, закарано е за лечение в столична болница, с черепно- мозъчна травма. По случая е започнато досъдебно производство в РУ Кюстендил, уведомен е дежурен прокурор.
По информация на Дарик, момчето е било част от група деца, които са карали велосипед. Той е излизал на ул. "Цар Освободител", от паркинга при ГУМ и там става сблъсък с лек автомобил, който се е движел от пазара в посока полицията. Причините за инцидента се изясняват.

Бързи полицейски производства са започнати срещу водачи на МПС, управлявали след употреба на алкохол. Пътни полицаи от РУ Рила са установили шофьор на товарен автомобил, в района на с. Стоб с 2.35 промила алкохол в издишания въздух. Кюстендилски полицаи са спрели за проверка 32- годишна софиянка с лес автомобил "Ауди", която е била зад волана с 1.48 промила алкохол в издишания въздух.