Откриха Международният фолклорен фестивал „Мир на Балканите"
Откриха Международният фолклорен фестивал „Мир на Балканите" / netinfo
16- то издание на Югозападния международен фолклорен фестивал „Мир на Балканите“ ще се проведе в края на месец май. От 16 държави, изявили желание, техни представители да гостуват на фестивала, заради финансови ограничения, поканени ще бъдат не повече от 5 или 6. Това са Грузия, Македония, Сърбия, Румъния, под въпрос е Гърция и за първи път ще гостуват танцьори от Молдова и Унгария. Много са съставите от България, които искат да участват, но ще бъдат избрани най- добрите и тези, които могат да представят разнообразна програма. Все още не ясно дали съставите ще гостуват в съседни градове или не. Това предстои да бъде уточнено, обясни Воин Войнов, художествен ръководител на ФТА „Актавис“  и ДЮФА „Дани“.

 „Програмата, с която беше открит фестивала миналата година беше много силна и няма да я променяме“, обясни ръководителят на двата състава и главен организатор Воин Войнов.
Организатори са Сдружение ФТА „Дупница“ и община Дупница. Фестивала се провежда под егидата на НК на ЮНЕСКО за България и Министерство на културата.
 
Дарик- Кюстендил