Методи Чимев затяга финансовата дисциплина в Дупница
Методи Чимев затяга финансовата дисциплина в Дупница / Дарик Кюстендил

Строга финансова дисциплина в Община Дупница предвижда Методи Чимев, избран за кмет от ПП "ГЕРБ".  "Първото нещо, което трябва да се направи при встъпването ми в длъжност е ясен, финансов разчет, ситуацията е трудна- сериозни загуби, наличност почти никаква, възможност за приходи, много малки", така коментира пред Дарик  положението в общината Методи Чимев.

От два месеца стои нерешен проблемът със заплатите на учителите. Трябва да се осигурят средства за отоплението на училищата и детските градини, тъй като наближава зимния сезон.  В момента новият кмет формира и екипа си, който ще обяви на по-късен етап. Особено важна част от структурата на общината са хората, които ще работят по проекти, финансирани от европейските програми. Още преди месец са  обсъждани варианти. "Това е една възможност за осигуряване на ресурс, тъй като сега Дупница е на седмо място отзад напред от всички 264 общини. Проект "Околна среда- широк център" е спрян от месец, а срокът за изпълнението му приключва през февруари 2012. Има и срокове за кандидатстване с нови проекти", каза още Методи Чимев.

"Очаквах нещата в Дупница да приключат още на първи тур. Може би имахме малко повече ентусиазъм. Явно много от гражданите се притеснявах от новото, което им се предлагаше и от алтернативата", допълни новият кмет на Дупница.