Местен референдум за депо в Джерман, паралелно с евроизборите иска Тасков
Местен референдум за депо в Джерман, паралелно с евроизборите иска Тасков / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил, архив

Жителите на с. Джерман остават в готовност за гражданско неподчинение, ако от община Дупница предприемат каквито и да било действия за изграждане на депо в землището на селото. Председателят на ИК Борислав Тасков предложи от общината да инициират местен референдум, който да протече паралелно с изборите за ЕП през месец май. Според Тасков, това няма да струва скъпо.
На пресконференция той обяви, че по информация, с която разполага, трасето на АМ „Струма" в района на с. Джерман е изместено от дясната, в лявата страна на едноименната река, тъй като строителите са установили свлачищни процеси. За това от Инициативния комитет алармираха преди повече от година. Борислав Тасков каза още, че разполага с информация за договореност между община Дупница и строителна фирма на бивш депутат, която да строи депото. Фирмата не е от Кюстендилска област, а партията, която депутатът е представлявал вече не е в Народното събрание. Тасков заяви, че призовава кмета Методи Чимев, зам.- кмета Красимир Георгиев и бившия председател на ОС Ивайло Константинов да се явят на детектор на лъжата, за да бъде потвърдена или отхвърлена информацията.
„Както виждате, корабът община Дупница потъва, и когато кораба потъва, първо плъховете бягат. Един избяга, след няколко дни ще избягат и другите плъхове", коментира Тасков.