Липсата на паркинги и ангажираност на собствениците на обекти ще затрудни отново достъпа до Осоговската планина
Липсата на паркинги и ангажираност на собствениците на обекти ще затрудни отново достъпа до Осоговската планина / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Собствениците на хотели, други места за настаняване и на ски пистите в Осоговската планина трябва да обособят паркинги за паркиране на автомобилите на гостите им, както и да сключат договори с фирмата, която поддържа републиканската пътна мрежа, коментира директорът на Областно пътно управление Юлияна Божилова. Тя изрази притесненията си, че и тази година ще има проблеми с почистването на пътя в планина и достъпа до нея.
"Заинтересованите лица следва да направят постъпки за оформянето на паркинги. В предни години, ходили сме с Росен Димитров да търсим шофьори на автомобили, които са паркирани на пътното платно и техниката не може да почисти пътя. Това ще е проблем и тази година.Собствениците на хотели и писти, да имат ангажимент, да вложат средства, за да имаме развит туризъм. Почистваме и паркингите при Рилския манастир, не сме отказвали", заяви Божилова.
Директорът на Областно пътно управление- Кюстендил, даде примери с Банско и Пампорово, където собствениците на туристически обекти се договарят със снегопочистващата фирма за разчистване на паркингите и подходите към хотели, хижи и писти.
"Ние имаме договор с фирмата за 576 км. републиканска пътна мрежа и не можем да платим и лев повече за извършена дейност. Досега всичко се върши на добра воля", допълни Юлияна Божилова.