Лили Шмидт организира Бъдни вечер за хората от социалната трапезария
Лили Шмидт организира Бъдни вечер за хората от социалната трапезария / Влади Владимиров, архив
Лили Шмидт организира Бъдни вечер за хората от социалната трапезария
47878
Лили Шмидт организира Бъдни вечер за хората от социалната трапезария
  • Лили Шмидт организира Бъдни вечер за хората от социалната трапезария

50- те социално слаби кюстендилци, които се хранят в социалната трапезария ще празнуват за първи път заедно Бъдни вечер.

"Тези самотни, възрастни хора са работили цял живот, но са стигнали до трапезарията. Няма да са сами и на студено на Бъдни вечер. На никои не пожелавам да бъде сам на този велик празник", каза за Дарик от Франкфурт, създателката на трапезарията Лили Шмидт. Тя благодаря на кмета Петър Паунов за помещението и на  Евстати Велинов за отоплението му.

Бизнесменът Милен Николов ще дари питките с късмети за празника и баници с тиква и праз лук. За организацията отговаря зам.- председателят на дружество "Майчина любов" Йорданка Тасева.

"Увеличават се дарителите в Кюстендил и това е много хубаво. Получихме картофи, зеле, лук. Парите от фондацията ми във Франкфурт вече са преведени, но с даренията се подобрява качеството на храната", коментира почетният гражданин на Кюстендил Лили Шмидт.

За хората от трапезарията се организира и тържество за посрещането на Новата 2012 година. Менюто включва печено пиле, бира и безалкохолни. Трапезарията ще бъде украсена с Коледна елха.

"Надявам се тези хора да стоплят не само телата, но и душите си", заключи Лили Шмидт.