Кюстендилци на лагер с националните отбори по карате
Кюстендилци на лагер с националните отбори по карате / БНФК

Петима кюстендилци- членът на УС Борислав Иванов и състезателите- Пламен Кирилов „Левски" и Мария Десислава Плачкова, Елизабет Ризова, Александър Бараклийски от „Мак Доналд" участваха в тридневен лагер-сбор на Националния отбор- старша възраст, девойки, младежи, жени и мъже до 21 г., организиран от Българската национална федерация КАРАТЕ, като част от подготовката и за провеждане на контролни срещи преди Европейско първенство в Лисабон, Португалия, от 5 до 9 февруари 2014 г.
„За съжаление нито един от състезателите от кюстендилските клубове- няма да участва на ЕП, за което националния тим е определен още през 2013 година. Аз също нямам ангажимент с този шампионат. Убеден съм обаче, че за в бъдеще нашата школа ще бъде представена. От федерацията ще променят нещата и ще се подпомага финансово подготовката и участието на националните състезатели на големите първенства", коментира за Дарик Борислав Иванов, който ще ръководи треньорската комисия и ще бъде координатор на всички национални отбори.

Кюстендилци на лагер с националните отбори по карате
netinfo

Паралелно бе проведен и отворен лагер за мъже и жени - първа проверка и запознаване с техническото и физическото състояние на каратеките от Националния отбор за участието им в Европейското първенство в Тампере, Финландия1 от 30 април до 4 май тази година.
Националният отбор на БНФК ще участва в Международния турнир Croatia Grand Prize в Самобор, Хърватска, на 18 и 19 януари. За този турнир ще пътуват и каратеки от кюстендилския клуб „Дарис" с треньора им Борислав Иванов. Това са Иван Иванов, Бойко Парлапански, Вилхем Вилхемов и Юлиян Захариев.