Джерман
Джерман / netinfo
В двора на черквата в с. Джерман по инициатива на Сдружение "Бъдеще за Джерман" и Кметство с. Джерман се проведе курбан. Жителите на селото казаха за пореден път, че не желаят да бъде изградено депо в землището на населеното място. "С Божията помощ заедно да спрем безумието по изграждане на депо за отпадъци на 300м от къщите на с. Джерман и унищожаването на хиляди декари плодородни земи в южното дупнишко поле" това гласеше надслова на инициативата.
„За 5-та поредна година на този светъл празник казваме своето твърдо не за изграждане на боклучарника на Кюстендилска област в нашето село” заяви Борислав Тасков, председател на Сдружението. Той отново каза, че изграждането на такова съоръжение би довело до унищожаването на хиляди декари обработваема земя.
Тасков заяви, че „терена е изграден да бъде овощната градина на община Дупница, сега на този терен искат да изградят това вредно съоръжение. В момента терена е засят с житни култури, а ако отидете всеки ден в района пашуват животни, за някои общинари това е пустеещ терен” допълни Тасков.
Дарик- Кюстендил