Сесия на ОС- Кюстендил
Сесия на ОС- Кюстендил / Дарик- Кюстендил
Асфалтирането на разкопания участък от главната улица Цар Освободител и по останалите улици, през които премина новия водопровод за минералната вода, от резервоара при парк хотел Кюстендил до Първо ОУ, ще започне в първите слънчеви дни, след като дъждовете спрат, увери кметът Петър Паунов. Той отговори на въпрос на общинския съветник Атанас Гергинов по време на сесията на Общинския съвет. Изчакан е технологичния срок за утъпкване на земните маси, за да не пропаднат след това асфалтираните участъци.
 
Гергинов коментира още: “Кюстендил е заприличал на Джурасик парк. Огромни, 6- метрови храсти посрещат пристигащите в града”.
Кметът Петър Паунов отговори: “Заради дъждовете, работниците трудно наваксват изоставането с косенето и поддържането на тревните площи. Нови 80 работници ще бъдат ангажирани по различни програми”.
Кметът допълни, че в момента завършва работата по подновяването на маркировката на пешеходните пътеки, след сигнални писма от Пътна полиция и след това ще бъде подновена маркировката и на кръстовищата в града.
 
Дарик- Кюстендил