Кметове от община Кюстендил готови да затварят главни пътища заради липсата на средства
Кметове от община Кюстендил готови да затварят главни пътища заради липсата на средства / Иво Кирилов, Дарик- Кюстендил

На протест и затваряне на главен път са готови кметовете и кметските наместници от община Кюстендил, ако не бъдат включени в Програмата за развитие на селските райони или не им се отпуснат допълнителни средства, стана ясно на проведената днес традиционна среща на кметовете и кметските наместници.
"Ще затворим пътя или към ГКПП- Гюешево или през Конявската планина. Няма пари по селата, или да ни включат в програмата, или да отпуснат допълни средства към бюджета на общината. Кметът Паунов няма откъде да осигури пари за селата. Той направи достатъчно постъпки и ние трябва да застанем зад него. Хората от селата си мислят за нас, че са ни избрали, а ние нищо не вършим", заяви кметът на Лозно Пламен Матуски.
"Трябва да запознаем със ситуацията Парламента и Министерски съвет. Допълнително ще свикаме среща, на която да участват депутатите и областния управител. Още не сме решили точно кога ще бъде разговора. Всички колеги реагираха много остро на ситуацията", каза кметът на Пиперков чифлик Стефан Котев.
Сред другите проблеми обсъдени на срещата е липсата на хора, които да чистят, тъй като вече са приключили различните програми по заетост. Недостиг от хора има в много от селата в общината.