Кметове и кметски наместници в община Дупница останаха без чистачи
Кметове и кметски наместници в община Дупница останаха без чистачи / Дарик,архив

Кметове и кметски наместници в община Дупница останаха без чистачи, след като на същите са им връчени заповеди за прекратяване на договорите. Това стана ясно от управниците на населените места, които проведоха среща със зам.кмета Крум Милев за изясняване на казуса.

Кметът на село Бистрица Васил Бански гневно заяви, че от утре ще сложи табелка на вратата "кмет-чистачка". Бански обясни, че има назначени хора от временната заетост, но те не работят ако „не им висиш на главата, на тях сме им пазачи" коментира той.

С кметските работи ще се справяме, но с всичко останало ще е трудно. Чистачите полагали грижи не само за чистотата по улици, градинки и тротоари, но разнасяли поща и чистели гробищните паркове.

Зам.кметът Крум Милев обясни след срещата с кметовете и наместниците, че ще преосмислят решението за съкращение и ще назначат хора, но само там където наистина е необходимо и няма назначени по програми.

Милев обясни, че в с. Крайници например има 100 души, ангажирани по различните програми и само за сравнение посочи, че за Дупница са 110..