Клуб Иване, Иване празнува по стар стил
Клуб Иване, Иване празнува по стар стил / Дарик радио,архив

Близо 300 души вече членуват в клубът "Иване Иване". Той е учреден преди 8 години в Кюстендил. Освен жители на града и общината в него членуват Ивановци от цялата страна, а вече и от съседните Сърбия и Македония. По традиция членовете на клуб "Иване, Иване" ще се съберат да отбележат Ивановден по стар стил на 20 януари.

"С настъпването на първите дни на януари започваме да се подготвяме за празника. И тази година ще има атрактивна музикална програма. По-голяма част от членовете сме мъже, но има и жени. На тържествата не се събираме всички, това е по желание. Създадохме уникално сдружение, успяваме под различна форма да помагаме на хора в затруднено положение.

Ние искаме да популяризираме това хубаво българско име и да създаваме разнообразие в живота на тези хора, защото повечето то нас са ангажирани сериозно в обществен план. Това е и възможност да се събираме всички заедно, да обмислим различни предложения и идеи. Не всички успяват да дойдат на празника, защото са със семействата си, но важното е, че ние успяваме да поддържаме духа си, да покажем как заедно успяваме да постигнем резултати. Това е един пример как можем обединени да преодоляваме трудности и да правим живота си по-лек", коментира председателят на Общински съвет Кюстендил и един от учредителите на клуба Иван Андонов.