книга
книга
Кюстендилецът Даниел Пенев издава своята първа книга „Хората, които променят България. Вдъхновение в 30 истории“. Това ще стане на 1 ноември 2019 г. (петък).Това е книга, събираща историите на над 30 предприемчиви  и вдъхновяващи българи, а част от тях е и роденият и живеещ в Кюстендил Евгени Серафимов.През последните 30 години в България стана модерно да се твърди, че тук нищо не се получава, а на проблемите се набляга постоянно.

С тази книга Даниел Пенев иска да покаже страната ни в една по-различна светлина и така да мотивира хиляди българи да се посветят на занимания, които им носят удовлетворение и същевременно им позволяват да допринасят за подобряването на средата тук. Запознайте се с историите на над 30 предприемчиви българи от света на бизнеса, образованието, културата, медиите, спорта и неправителствения сектор, които доказват, че добрината, постоянството и щедростта вършат повече и по-добра работа от мрънкането и търсенето на оправдания.

Даниел Пенев е журналист, преводач и редактор. Бил е стажант в bTV, Dnevnik.bg и Reduta.bg, както и в офиса на Мария Габриел в Европейския парламент в Брюксел. Негови материали са публикувани в български и международни медии като Клуб Z, BBC Знание, TrueStory.bg, EurActiv.com и Balkan Insight.
Премиерата на книгата ще се състои на 7 ноември (четвъртък) от 19 ч. в Литературен клуб „Перото“. 

Даниел Пенев