Кирил Калфин пита- къде са парите за балнеологията и прокуратурата в Кюстендил?
Кирил Калфин пита- къде са парите за балнеологията и прокуратурата в Кюстендил? / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

Къде са средствата за балнеосанаториума и новите помещение на Районна и Окръжна прокуратури в Кюстендил?. Това попита на пресконференция областният лидер на ГЕРБ и депутат Кирил Калфин. Той ще отправи парламентарни питания до съответните министри.
"В бюджета на Министерството на правосъдието бяха предвидени 2, 6 млн. лв. за прокуратурата в Кюстендил. Издадено е и разрешително за строеж, всички законови изисквания са спазени, но пари те ги няма в списъка за капиталови разходи. Питам кой и къде е отклонил тези средства?Ние осигурихме 600 000 лв. за балнеологията, БСП ги потвърди, но имали ги, къде са?Нищо не се случва. Къде са и 700- те хил. лв. по фонд "Козлодуй" за енергийна ефективност на балнеосанаториума?", пита Кирил Калфин. Депутатът от ГЕРБ се усъмни и настина ли има реални действия относно "шумно прокламирания" Регионален център за практическо обучение на студенти в Кюстендил.
Областният лидер на ГЕРБ е сигурен, че това правителство ще подаде оставка. "Те са убедени и ние също, че си отиват. 80% от българите не ги искат, колкото и да се напъват и да се правят на устойчиви. Само обещания, обещания, които се отлагат във времето, като заявката им, че ще връщат 10%- тния данък та хората, които получават минимална работна заплата, но през 2015 година. Защо тогава да се събира този данък, нали са социална партия? Или, може би знаят, че те няма да са на власт 2015 и друг ще връща тези пари", коментира Калфин. Депутатът определи като "много завишени" приходите в Бюджет 2014 и прогнозира, че правителството, ако е на власт, ще поиска актуализация на бюджета на полугодието.
От ГЕРБ обвиниха тройната коалиция, която управлява страната в популизъм и лобистки поправки на законите в полза на близки фирми и бизнесмени. За пример Кирил Калфин даде Закона за хазарта.