кирил калфин
кирил калфин / netinfo
Кирил Калфин: Инвестицията в нов спортен и балнеологичен комплекс ще е за над 50 млн. лв., с над 300 работни места
95036
Кирил Калфин: Инвестицията в нов спортен и балнеологичен комплекс ще е за над 50 млн. лв., с над 300 работни места
  • Кирил Калфин: Инвестицията в нов спортен и балнеологичен комплекс ще е за над 50 млн. лв., с над 300 работни места
Над 50 млн. лв. се очаква да е инвестицията за изграждане на мултифункционален спортно-туристически и балнеоложки комплекс, с работното име “Пауталия спорт и СПА ризорт”, на терена на бившите казарми в Кюстендил, който е 112 дка.

Инвестиционното намерение ще се реализира като Публично-частно партньорство между община Кюстендил и Международна компания за Инвестиции и Развитие АД, заяви в ефира на Дарик депутатът от ГЕРБ Кирил Калфин. Става дума за български инвеститор с опит в реализацията на спортни и СПА комплекси.

“Очакванията са да бъдат разкрити между 300- 400 работни места, което ще създаде допълнителен комфорт в Кюстендил. Друга цел е да се използва минералната вода, богатството на града, което досега не се прави рационално. Изключително трудна бе да се постигне това споразумение с инвеститора, но това е инвестиция важна за целия регион, че дори и за съседните държави, с оглед изграждането на Коридор №8”, коментира Кирил Калфин.

Плановете са за изграждане на многофункционална спортна зала с 2 500 места, хотели с различни категории, СПА и балнеологичен комплекси, открит и закрит плувни басейни, футболно и волейболно игрища, тенис кортове.

“Прехвърлянето на собствеността на имота на общината ще стане в кратки срокове, като вече всичко е договорено. След което, общинското ръководство ще се вземе в ръце и ще си направи исканията, за да стане ясно кой с какво ще участва в публично- частното партньорство, инвеститор и община”, коментира още пред Дарик депутатът Кирил Калфин.

Той припомни, че се действа стъпка по стъпка в Кюстендил, като даде примери със санираните блокове, проектите за галерията и реката, водопроводните мрежи в няколко села. / ЗАПИС /

Калфин бе категоричен, че обича да говори, когато проектите са договорени и ще бъдат осъществени.
 
Дарик- Кюстендил