Михаела Крумова
Михаела Крумова / netinfo
Проекти на обща стойност 7, 5 млн. лв. се изпълняват в момента в община Кюстендил по ОП “Региони в растеж”. Те са част от Интегрирания план за градско възстановяване е развитие, подписан с МРРБ през юни 2011, по време на правителството на Борисов 1. Инвестиционната програма на общината е подписана през юни 2016, за срок до 2023 г., коментира пред Дарик кандидатът за народен представител и председател на Общинския съвет Михаела Крумова.
“Проектите касаят изграждане и възстановяване на зона за отдих в парк "Галерията", на стойност 2, 5 млн. лв.. Основен ремонт на ПМГ, за около 2, 2 млн. лв., като сградата ще бъде основно обновена, а басейна захранен с минерална вода. Санирани ще бъдат сградите на Второ ОУ, за 657 000 лв. и ДГ “Първи юни”- филиал Зорница, където проекта за 975 000 лв. Други  проекти предвиждат благоустрояване на пространството около река Банщица, за 1 млн. лв. и на улицата пред бившия ресторант Маневи”, за близо 200 000 лв., заяви в интервю за Дарик Михаела Крумова, кандидат за депутат от листата на ПП ГЕРБ, с №11 в бюлетината.
Крумова бе категорична, че това всичко е в резултат на съвместните усилия на община Кюстендил, в лицето на кмета Паунов и Общинския съвет и правителството на ГЕРБ. “Правим всичко възможно града да има по- добър облик, да бъде благоустроен. Имаме амбицията Кюстендил да бъде балнео и СПА център, а за де се привлекат туристи, трябва да има една благоустроена околна среда”, допълни Михаела Крумова.
 
Кандидатът за депутат отчете, че в първия и втория си мандат, ГЕРБ успя да изгради основни ключови елементи от инфраструктурата в страната.
“За всички е ясно, за да има бизнес, инвестиции, трябва инфраструктура. Нямахме нито една завършена магистрала, нямахме скоростни пътища. Сега ГЕРБ иска доверието на хората за по- добра социална политика и акцентира върху образованието. С по- добро образование и по- висока квалификация се предопределя по- добре заплатена работа.
Не даваме празни обещания, като част от нашите опоненти, които гръмко увеличават заплати и пенсии. Държавата не увеличена заплатите, а създава условия за бизнеса, който ги увеличава, в тази връзка ГЕРБ е за запазване на плоския данък. Минималната работна заплата бе драстично увеличена по време на мандата на Борисов 2.  Правителството правеше всичко възможно да се дават Коледни и Великденски надбавки към пенсиите”, коментира Михаела Крумова.
 
ГЕРБ дава заявка и за облекчаване на административната тежест за гражданите. Предвижда се да не се изисква от гражданите да носят всички необходими документи, които могат са бъдат извадени от други институции- държавни или общински. Самата администрация ще си ги набавя сама. Предвижда се и въвеждането на мълчаливото съгласие от администрацията.
 
Кандидатът за депутат от ГЕРБ  в регион Кюстендил, като юрист се обяви за промени в ключови закони, свързани с правораздаването.
“Правосъдието е ключов фактор за бизнеса и инвеститорите. Много е важно да създадем усещането в хората за една стабилна и работеща съдебна система. Няма успяла и просперираща страна, която да няма стабилна административна и правосъдна система. Ние сме за промени в Конституцията, свикване на Велико Народно събрание и намаляване броя на депутатите. Трябва да се приеме и Антикорупционния закон. Целта е да се създаде усещане в обществото и бизнеса, че съдебната система работи и е по- справедлива”, коментира кандидатът за депутат от ГЕРБ- Кюстендил Михаела Крумова.
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 
Дарик- Кюстендил