Бойко Борисов в Кюстендил
Бойко Борисов в Кюстендил / netinfo
Лидерът на ПП ГЕРБ Бойко Борисов се срещна с жителите на Кюстендил в парк хотел “Кюстендил”, където бе посрещнат от водача на листата за Кюстендилски избирателен район Кирил Калфин и кмета Петър Паунов. Той бе придружен от министрите в кабинета “Борисов 2” и водачи на листи Томислав Дончев и Владислав Горанов.
“Взели сме си поуки от грешките. Трябва да сме достатъчно силни, за да ни им позволим отново да направят белята в държавата. Не искам да Ви убеждавам, дали сме по- добри, то е видимо”, заяви Бойко Борисов, коментирайки опитите на БСП отново да се върне на власт, заблуждавайки хората.

Бойко Борисов в Кюстендил
netinfo


Борисов изрази притесненията си от екипа, с който ще работи Корнелия Нинова, ако дойде на власт, затова е и поискал в личен разговор с нея, един срещу друг, на проваления национален дебат, преди тях двамата, един срещу друг да застанат и експертите на двете партии.
“Казах й, аз се страхувам от твоите експерти. При Гечев като министър, паднаха банките, а пенсията стана 3 долара. Сега обясняват, какво щели да правят. По- добре е нищо да не правят”, коментира Бойко Борисов. Той припомни, че кабинета, ръководен от него е разплатил 6, 2 млрд. лв. “живи пари” за КТБ, Американските ТЕЦ- ве и АЕЦ Белене. “Какво щеше да е ако тези пари бяха инвестирани в България за тези 2 години”, попита Борисов, като допълни, че страната ни е като остров на стабилност, в региона.
Водачът на листата на ГЕРБ за регион Кюстендил, Кирил Калфин даде пример с всяко едно семейство, което има дългове и гледа първо тях да разплати.
“Сега, след като правителството на Борисов разплати тези над 6 млрд. лв., можем да помислим и за по- високи доходи.  Икономическият ръст води до по- високи доходи, от там до по- големи вноски в НОИ, а след това и до по- високи пенсии. Няма ли силна икономика, няма и развитие в държавата”, заяви Кирил Калфин.

Бойко Борисов в Кюстендил
netinfo


Кметът на Кюстендил Петър Паунов посочи, че пред всички има една ясна кауза- България да се върне на пътя на съвременните държави, път, който е застрашен през последните 2 месеца.
“Това е екипа, който доказа, че мечтите стават реалност- инфраструктура, магистрали, метро…Два мандата, но за съжаление- не пълни.Надявам се, че ще намерим сили да застанем на пътя на корупцията и арогантността. Без притеснения заставам зад този екип”, заяви кметът на Кюстендил. Петър Паунов даде примери от времето на Станишев, когато спираха газта и се наложи смяната на горелки в училищата, за да не мръзнат децата, а сега цената на газа в България е най- ниската в Европа.
“Санирани са над 100 блока в Кюстендил, нови 170 сдружения чакат за договори с банката. Това е най- важната до момента национална програма”, допълни Паунов.

Бойко Борисов в Кюстендил
netinfo


ГЕРБ дава заявка за два основни приоритета в работата си при едно следващо управление на държавата- Образование и Борба с бюрокрацията.
“Няма силна държава, без силно образование и силни учители. На първо място трябва да е инвестицията в човешкия капитал. Убеден съм, че ако получим подкрепа, ефект ще има”, заяви Томислав Дончев, който води две от листите на ГЕРБ, в София и Габрово.
Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира и проекта за реформа в администрацията.
“Ще обърнем хастара. Администрацията ще гони срокове- 5, 7 дни, ако не ги спазва, ще се счита, че е дала мълчаливо съгласие на гражданина. Не може, днес Минка да е сърдита, да не и се работи, да си пие кафето и след това всички да псуват държавата и да казват- Бойко е виновен. Трябва обслужването да е бързо и лесно. Властта не ни е самоцел, трябва да се помага на хората”, заяви Борисов.

Бойко Борисов в Кюстендил
netinfo


Бившият финансов министър Владислав Горанов отчете, че от 2007 г. до момента в област Кюстендил са реализирани 23 проекта, за над 26 млн. лв., от които 8 млн. лв. в Кюстендил.
“Ако не спрат еврофондовете и получим отново подкрепа Ви, само в Кюстендил ще се инвестират 18 млн. лв. в градска среда и за ремонта на училища и детски градини”, заяви Горанов, като припомни, че правителството на ГЕРБ ремонтира и пътя за Рилския манастир.
“Корнелия Нинова иска да се прави на мъж пред Бойко Борисов, но и е трудно. Да прецени, дали Румен Гечев може да е промяната и опонира на Томислав Дончев или Таско Ерменков на Делян Добрев, или Славчо Велков на Цветан Цветанов. Лошото при БСП е, че идиотизмите продължават и ако не дай Боже дойдат на власт. Хайде да не правим повече експерименти и премиер да не е Нинова”, призова Горанов.

Бойко Борисов в Кюстендил
netinfo


Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
 
 
 
Дарик- Кюстендил