Изработват план за новообразуваните имоти за земите, предоставени по параграф 4 в няколко села в областта
Изработват план за новообразуваните имоти за земите, предоставени по параграф 4 в няколко села в областта / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил, архив

Областна администрация - Кюстендил е сключила договори с две софийски фирми, за изработването на помощен план и план за новообразуваните имоти за земите, предоставени за ползване на граждани в територии по параграф 4 от Предходните заключителни разпоредби на Закона за собствеността и ползването на земеделските земи, за няколко села от областта и местност в Дупница. Те са: с. Горановци и с. Таваличево от община Кюстендил; с. Горна Козница, община Бобов дол; с. Пастух, община Невестино; местност „Дренски рид - Реката", в землището на град Дупница и с. Сапарево, община Сапарева баня.
Собствениците и ползвателите на имоти са длъжни да посочат на фирмата изпълнител границите на същите, да осигурят достъп за геодезически измервания, както и за поставяне на геодезични знаци и да предоставят документи за собственост или ползване и данни за собствениците или ползвателите. Замерванията ще се извършват съгласно график, който е подробно оповестен на достъпно място в кметството в съответното землище и общината, както и на информационното табло и сайта на Областна администрация - Кюстендил.