Изгоря старата сграда на училището в Горна Гращица
Изгоря старата сграда на училището в Горна Гращица / Дарик Нюз, архив

Пожар ще изпепели до основи старата сграда на училището в кюстендилското село Горна Гращица. Спасена е новата сграда. Два противопожарни екипа, с презареждания на вода гасят огъня вече над 4 часа.
„Има един клошар, който спи в тази сграда. Излязъл е след 8 ч. да пие кафе в селото, а пожара е забелязан след 09, 30 ч. Най- вероятно е забравил неугасен фас от цигара. Сградата бе неизползваема, в нея се съхраняваха само стари училищни шкафове", каза за Дарик кметът на Горна Гращица Румен Чучков.
Сградите на бившето училище в селото са точно до пътя за Таваличево, преди разклона за село Катрище.
Изгорели са 300 кв. м. покривна конструкция на сградата, бивше училище. Екипи остават да дежурят до пълното потушаване на пожара. Версията- късо съединение, като причина за пожара се изключва от пожарникарите, защото сградата от много време е без електричество, научи Дарик от полицейски източници. До опожарената сграда са още новата сграда на училището и детската градина на селото, които не са засегнати от огъня.


/ Уважаеми читатели ще Ви бъдем благодарни, ако ни изпратите снимки от мястото на инцидента: darik_kustendil@mail.bg или на страницата ни във Фейсбук /