Избират 1 съдебен заседател от Сапарева баня за Окръжния съд
Избират 1 съдебен заседател от Сапарева баня за Окръжния съд / Община Сапарева баня

Общински съвет - Сапарева баня откри процедура по набиране на документи и избор на съдебни заседатели към Окръжен съд - Кюстендил. Съгласно Решението на Общото събрание на съдиите от Апелативен съд - София за община Сапарева баня е определен 1 бр. съдебен заседател към Окръжен съд - Кюстендил.

За съдебен заседател може да бъде избран дееспособен български гражданин, който е на възраст от 21 до 68 години; има настоящ адрес в община Сапарева баня; има завършено най-малко средно образование; не е осъждан за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и не страда от психически заболявания.

Съдебен заседател не може да бъде лице, което е съдебен заседател в друг съд; е общински съветник от съдебния район, за който е избран; участва в ръководството на политическа партия, коалиция или организация с политически цели; работи в съд, прокуратура, следствени органи, Министерството на вътрешните работи или в други органи от системата за национална сигурност, намиращи се в съдебния район, за който е избран.

Срокът за подаване на документи е най-късно до 16 януари 2017 г. до 17:30 часа в деловодството на Общински съвет - Сапарева баня.

След изтичане на срока, Комисия разглежда и определя кандидатите, които ще бъдат предложени за утвърждаване от ОбС-Сапарева баня. Кандидатите подават лично документите за участие в процедурата. Наборът от необходими документи може да бъде видян на официалния сайт на Община Сапарева баня.