Иво Паргов: Марек си има нов старши треньор и ще играем на Бончук
Иво Паргов: Марек си има нов старши треньор и ще играем на Бончук / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Новият член на "А" футболната група на България, дупнишкият "Марек" ще играе домакинските си мачове на стадион "Бончук", гарантира изпълнителният директор Иво Паргов. Той каза пред Дарик, че вече е избран и новият старши треньор на отбора, но името му ще бъде обявено официално през следващата седмица, защото е необходимо малко да се изчака!

"Не мисля, че отборът на "Марек" ще има финансови проблеми. Знаете, че "Актавис" подновиха договора си с клуба, което е прекрасна новина. Водим преговори с нов спонсор- сериозна фирма. Разбира се имаме активната подкрепа, финансова и във всяко едно отношение от община Дупница. По скоро имаме доста работа относно ремонта на стадиона , но мисля си, че за първия мач ние ще бъдем ОК. Имаме входиран проект в Министерството на спорта, обещали са ни финансиране, но ние си имаме и алтернативни варианти и стадиона ще бъде готов. БФС не се интересува от проекти, а от това, което трябва да се направи, за да се спазят изискванията за лиценз", коментира Иво Паргов. Става дума за ремонт на съблекални, трибуни, ново тревно покритие, което вече се прави. Изпълнителният директор на "Марек" отхвърли слуховете, че отбора ще играе на стадионите в Кюстендил, Благоевград или Перник.

Първата тренировка на отбора ще бъде на 10 или12 юни. Първите няколко дни, подготовката за "А" група ще се води на местни условия, но стадион "Бончук" ще се пази. От 18 юни е планиран лагер в Банско. Селекция, тя зависи от треньора, допълни Паргов.