Интересни сблъсъци и прекратен мач в последния кръг на група „Осогово
Интересни сблъсъци и прекратен мач в последния кръг на група „Осогово / Дарик-Кюстендил,архив

Отборът на ФК „Кюстендил" ще зимува на върха на областна футболна група „Осогово". Той не допусна нито една загуба, а само в един мач позволи реми. В последния кръг от есенния полусезон, „Кюстендил" надигра като гост „Копие" в Копиловци с 0:5.
Вторият в подреждането, Жабокрът допусна поражение на собствен терен, като отстъпи на амбициозния тим на Лозно с 1:4. Червен картон за Методи Димитров от домакините и много нерви в двубоя.
Топ 3 допълва Нов чифлик, в труден мач, отборът победи на собствен терен „полицейския" Горна Гращица с 3:2. „Елешница"- Ваксево също финишира полусезона с успех, като спечели гостуването си на Граница с 1:3. Последният кръг предложи и още една победа за гостите, Багренци отстъпи пред Богослов с 1:4.
Един двубой бе прекратен, този между Търновлак и Слокощица, при резултат 3:0 за домакините. Решението за крайния му изход и съответните наказания за представители на гостите от Слокощица ще вземат комисиите на Областния съвет на БФС.
Остана да се изиграе още един двубой от есенния полусезон в група „Осогово". Това е отложената, заради сватбата на Атанас Стоянов от Богослов, среща на неговия отбор с Горна Гращица. Мачът е в неделя, а двата тима са съседи в златната среда на класирането.


Класиране:
1. „Кюстендил"- 31 точки;
2. Жабокрът- 24 т.;
3. Нов чифлик- 23 т.;
4. Ваксево- 19 т.;
5. Слокощица- 18 т.;
6. Лозно- 17 т.;
7. Богослов- 16 т.;
8. Горна Гращица- 15 т.;
9. Търновлак- 10 т.;
10. Копиловци- 7 т.;
11. Граница- 5 т.;
12. Багренци- 3 точки.