Хората от Шишковци очакват възмездие за крадците на паметника на Майстора
Хората от Шишковци очакват възмездие за крадците на паметника на Майстора / netinfo
Хората от Шишковци очакват възмездие за крадците на паметника на Майстора
25633
Хората от Шишковци очакват възмездие за крадците на паметника на Майстора
  • Хората от Шишковци очакват възмездие за крадците на паметника на Майстора

"Село Шишковци е щастливо, защото паметника на Майстора е на мястото си, там където тежи", с тези думи се обърна към жителите и гостите на селото кметът Климент Терзийски. Той допълни, че никога няма да забрави сутринта на 19 септември миналата година, когато селото осъмна без паметника на художника. "Старите шишковчани плачеха, средното поколение искаше бързо да бъдат хванати крадците и линчувани, а малките деца ме питаха - чичко кмет, къде е паметника. Жалка картина на празния площад", заяви Терзийски.

Кметът на Шишковци благодари на кмета на общината - Петър Паунов, на министъра на културата Вежди Рашидов, на служителите на ОД МВР-Кюстендил. "Поклон и пред тези хора, които в условията на криза дадоха своя паричен дан за възстановяването на паметника на Майстора, като Светлин Николчев и Стратимир Боянов", каза Терзийски.

От името на жителите на селото, той изрази надежда, че ще има възмездие за крадците от съда.

Гости на селото бяха вицепремиерът Цветан Цветанов, областният управител Любомир Анчев, депутатите Мая Манолова, Валентин Микев, Кирил Калфин и Димитър Чукарски, кметът на Дупница и председателят на ОбС Атанас Янев и Явор Тодоров, председателят на ОбС Кюстендил Васил Иванов, съветници, кметският екип.

Стихотворения за Майстора, писани от Георги Струмски, рецитираха деца от Шишковци. На тържеството свири градския духов оркестър, под ръководството на Дим. Неделчев.