Гражданската листа на ПП Зелена партия: Няма да бъде подкрепяна безрезервно нито една партия или коалиция
Гражданската листа на ПП Зелена партия: Няма да бъде подкрепяна безрезервно нито една партия или коалиция / Иво Кирилов, Дарик

Няма да бъде подкрепяна безрезервно нито една партия или коалиция в Общински съвет- Кюстендил, това обявиха тримата общински съветници, които влязоха от гражданска листа, с регистрацията на ПП „Зелена партия". Кирил Станчев, Огнян Атанасов и Димитър Велинов заявиха, че ще гласуват всяка една докладна само и в интерес на Кюстендил и неговите граждани.

„Не може да се очаква, че ние ще се „пришием" към някоя партия или коалиция. Това няма просто как да стане. Ще бъдем като плаващото мнозинство в Европейския парламент и ще гласуваме само за това, което е добро за Кюстендил. Ние ще търсим подкрепа от всяка една партия за нашите инициативи. Една от тях е възстановяването на закрития басейн в Кюстендил", заяви инж. Огнян Атанасов.

„На тези избори очаквах да вкараме 4- ма общински съветници. Нашата листа бе изцяло от млади хора, които искат да работят. Благодаря на всички, които са ни подкрепили. Хората обаче трябва да знаят и какви са правомощията на един съветник. Ние можем да сезираме институциите за даден проблем, но хората не могат да очакват, че ние ще асфалтираме някоя улица. Ние ще отстояваме техните проблеми пред дадената институция", каза адвокат Кирил Станчев.

„Искам да благодаря на всички хора, които гласуваха за нас. Надявам се за в бъдеще все така силно да се борим. Нашата цел е благото на Кюстендил. Надявам се, че ще успеем да задържим младите хора тук, а дай Боже и някои от тях, които са напуснали да се върнат отново в общината", заяви юристът Димитър Велинов.

Тримата съветници обявиха, че след като встъпят в длъжност ще изготвят график за приемни по селата, както и по кварталите на Кюстендил.
„Оттук нататък следва работата. Аз съм заявил приоритетите си отдава. Ние ще останем близо до хората, за да може да чуeм проблемите им. Надявам се и другите политически партии да вземат пример от нас с приемните. Доволен съм от изборите, че получихме гласове почти във всяка една секция, с изключение на най- малките. В приемните ще работим еднакво с всички хора", каза още Огнян Атанасов.
„Действително ще осъществяваме срещи по села. Тези приемни обаче няма да бъдат всяка седмица, тъй като не разполагаме с ресурса на една голяма партия. Ще осъществяваме тези срещи през 2-3 месеца. Ние все пак сме трима души", допълни Станчев. Той обясни, че очаква да бъдат оспорени изминалите избори, макар че не вижда на какво основание. Станчев обясни, че според него са се получили толкова невалидни бюлетини в общината, заради „прохождащото" гласуване с преференции.