Ябълково- Велбъжд
Ябълково- Велбъжд / Влади Владимиров
694 гола или по 4.42 гола средно на мач, са отбелязани в двубоите от футболните групи “Осогово” и “Рила”, от Четвърта лига в област Кюстендил. Тази добра резултатност се движи в тези рамки от 3 – 4  години  и е показателно, че футболът в групите ни е атрактивен и резултатен, се казва в анализа на Областния съвет на БФС- Кюстендил.

В група „Осогово” са вкарани 382 гола, което прави  4.19 средно на мач при 3.67 за миналата есен, като най- резултатни са  играчите на „Ябълково”-  48 гола, следват „Кюстендил” с 43 и „Велбъжд с 39 гола. Най- малко голове са отбелязали футболистите на Горна Гращица- 8, „Струма2017”- Невестино с 13 и „Струма”- Нов чифлик с 14 попадения.
Най- непробиваема е била отбраната на ФК „Велбъжд”, само с 5 допуснати гола, на ФК “Кюстендил” с 9 и на Ваксево с 13, като това са и първите три отбора в есенното класиране, на което лидер е ФК “Кюстендил”.

Голмайстор на група “Осогово” е Денислав Кр. Костов от „Ябълково” със 17 гола, следван от съотборникът му Милен К. Велинов, Деян Димитров от Богослов, Георги Георгиев от „Копие”- Копиловци, Александър Петров от „Кюстендил” и  Дейвид Веселинов от Ваксево, всичките с по 9 вкарани гола.

В група „Рила” отбелязаните голове са 312, което прави 4.72 средно на мач, при 4.2 за миналата есен. Най- много голове са отбелязали нападателите на водача на групата „Левски”- Кочериново– 37, следват вторите „Бенковски” Сапарево с 33, както и третият „Миньор2014”- Бобов дол, и „Динамо”- Дупница с по 32 гола.
Най- малко попадения са реализирани от играчите на „Ботев”- Джерман- 8, „Рилец”- Ресилово, “Мусала”- Рила и „Ботев”- Бобошево са с по 20- 21 гола.
С най- добра защита е водачът Кочериново, с 11 допуснати гола, следват Яхиново с 15 и „Миньор2014” Бобов дол със 17, показва анализа на БФС- Кюстендил, изготвен от началник Първенства и турнири Огнян Пешев.

Голмайстори на групата са Георги Никлин и Емил Димитров от Сапарево, с по 11 гола, следвани с по 10 гола от Кирил Ковачев от Кочериново, Даниел Гроздин от Овчарци, както и съотборниците от Бобов дол Иван Илиев и Константин Динев.
 
БФС- Кюстендил