Главният прокурор и министърът на правосъдието в Кюстендил
Главният прокурор и министърът на правосъдието в Кюстендил / netinfo

     Главният прокурор Борис Велчев, министърът на правосъдието  Миглена Тачева, председателят на Върховния касационен съд  Лазар Груев, председателят на Върховния административен съд  Констатин Пенчев и директорът на Института по правосъдие проф. Пенчо Пенев ще бъдат гости на Кюстендилския окръжен съд на 21 април за 130-годишнината от създаването на съда. 

    "Владимир Димитров - Майстора е работил  4 г. в  Кюстендилския съд /1898-1902г/. Той е бил писар. Запазени са няколко нотариални акта с неговия почерк. Там за първи път е забелязан неговия талант  и  съдиите са организирали първата му изложба в тогавашния съд, който се е помещавал в бивш конак. Те са събрали средства да се запише в рисувално училище в София. Парите не са достатъчни и затова той е ходел пеша до столицата.", каза председателят на Кюстендилския окръжен съд Красимир Бамбов в ефира на Дарик радио.  

    "Организирана адвокатска помощ в Кюстендил има от 1889 г.", заяви в ефира на Дарик гост- водещият  Емил Велинов, председател на Кюстендилската адвокатската колегия. Той поздрави всички юристи в Кюстендил, Дупница и Благоевград.

    Сградата на Община Кюстендил е била първата съдебна сграда в Царство България в началото на 20 век. пред кабинета на кмета е имало статуя на Темида.

    "Имам нотариален акт за собственост на сградата  от съда в моя кабинет", заяви Красимир Бамбов.