ГЕРБ- Дупница реди листите през юни, 30% ще е гражданската квота
ГЕРБ- Дупница реди листите през юни, 30% ще е гражданската квота / ПП ГЕРБ

ГЕРБ- Дупница ще заложи за предстоящите местни избори на специалисти от различни сфери, 30% от местата ще бъдат за гражданска квота.

"За предстоящия вот ГЕРБ в община Дупница ще има една добре балансирана листа. 30% от кандидатите в нея ще бъдат общественици, професионалисти в дадена област, без да се членове на ГЕРБ. Целта е да имаме специалисти от всички сфери в листата", заяви на общо събрание на структурата на ГЕРБ - Дупница общинският координатор на партията Ивайло Константинов. На събранието присъстваха повече от 100 членове на структурата, сред тях: областният административен секретар Емил Гущеров, членовете на общинското ръководство на партията - инж. Методи Чимев, Крум Милев, Красимир Георгиев, Радослава Чеканска - член на областното ръководство на ЖГЕРБ, както и общински съветници.

ГЕРБ- Дупница реди листите през юни, 30% ще е гражданската квота
netinfo

"Днешното събрание има за цел да ни запознае с изискванията на ИК на ГЕРБ относно номинациите за кмет на община и кметове на кметства", поясни Константинов. Той заяви, че начинът, по който ще бъдат направени номинациите за кмет и общински съветници, ще бъде изключително критичен и хората в листата ще бъдат подредени с оглед броя на получените за тях гласове. Номинациите и гласуването ще се състоят през месец юни на общо събрание на структурата. "33-мата кандидати за общински съветници от ГЕРБ ще бъдат разпределени по квотен принцип от съответните области: архитектура и строителство, образование, социална сфера, земеделие, бизнес, спорт, екология, култура и медии, юристи, икономисти, инженери, медици, ще има и квота за представители на младежкото ГЕРБ", обясни Ивайло Константинов. Той подчерта, че е важно в листата на ГЕРБ да има представители от всяка една сфера. "Присъствието на различни специалисти дава възможност на комисиите в Общинския съвет да работят адекватно и активно", каза още лидерът на ГЕРБ.

ГЕРБ- Дупница реди листите през юни, 30% ще е гражданската квота
netinfo

Константинов припомни, че на обща пресконференция с народния представител Кирил Калфин са заявили, че номинацията за кмет на ГЕРБ никога не е била друга, освен тази на инж. Методи Чимев. Дали ще се кандидатира за втори мандат, Чимев ще обяви в края на месец юни.
На събранието присъстващите имаха възможност да обсъдят с кмета и зам.-кметовете развитието на община Дупница, реализираните до момента проекти, ремонтирания център и енергоспестяващото осветление в целия град, ремонта на театъра, отварянето на хранителни магазини в Дупница на две от големите вериги. Бяха обсъдени и идеи и възможности за развитие на зимен и религиозен туризъм в региона.