Иван Маринов- старши треньор на Велбъжд
Иван Маринов- старши треньор на Велбъжд / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил
Иван Маринов: Велбъжд има нов спонсор и нови футболисти
100746
Иван Маринов: Велбъжд има нов спонсор и нови футболисти
  • Иван Маринов: Велбъжд има нов спонсор и нови футболисти
ФК “Велбъжд” е финансово осигурен, благодарение на спонсор, който има дълготрайни планове за развитието на клуба, обяви пред Дарик старши треньорът на мъжкия отбор Иван Маринов.

“Имаме финансова подкрепа благодарение на наш съгражданин, който направи всичко възможно за привличането на чуждестранна фирма и тя вече превежда пари по сметката на ФК Велбъжд”. Футболистите ще получават заплати по договор, плюс премии при положителни резултати, спрямо показаното от тях на терена и по време на тренировките. Фирмата не е еднодневка и вижданията й за футбола в Кюстендил са дългосрочни”, каза в интервю за Дарик Иван Маринов, но отказа да разкрие името на спонсора, защото той сам планира представянето си пред обществеността.
“В годината, на 100- годишнината на “Велбъжд” няма да е приятно отбора да изпадне в селската дивизия, а напротив, да се върви към изкачване на по- голямо стъпало”, допълни Маринов.

Старши треньорът на “Велбъжд” обяви 11 нови футболисти, като очаква картотекирането на още един футболист, който преди време е играл за клуба и на двама играчи с френски паспорт, на които се очакват жълтите карти.
“Няма да Ви цитирам имената на новите футболисти. Много малко от тях ще Ви направят сега впечатление, но това са футболисти с качества и могат да свършат работа. Да направим чудото! Не е невъзможно, но всички около мен и общественост си мислят, че това е химера”, коментира Иван Маринов. Той е направил опити, но без успех да върне в отбора кюстендилци, които играят в отбори от Втора и Трета лига.

В предстоящия първи кръг от пролетния полусезон, на 23 февруари, “Велбъжд” гостува на “Пирин”- Разлог.
“В България няма отбор, от който да ме е страх. Няма непобедим отбор, казвам го и на футболистите,стига да дават всичко от себе си за победата. В Разлог има 3 наши момчета, представят се добре, но не ме е страх, както от Разлог, така и от Панагюрище или Хебър- Пазарджик. Всичко си зависи от нас”, заяви старши треньорът Иван Маринов.
 
Дарик- Кюстендил