Фирмите за пътно поддържане са готови за зимата
Фирмите за пътно поддържане са готови за зимата / Дима Кирилова,Дарик радио

Фирмите, които отговарят за зимното поддържане в областта декларираха готовност за зимният сезон пред областният управител Иван Каракашки.
"Една проверка вече е направена на фирмите и техниката, някои от машините не са изправни, но до следващата проверка на 28 октомври ще бъдат в изправност.На склад разполагат с всички необходими инертни материали. Предстои от Агенция "Пътна инфраструктура" да уточнят как ще се почиства участъкът от АМ "Струма", който е на територията на областта. Планираме да има дежурни в кантоните на опасните пътни участъци в Гърляно, Стражата, Три буки , Бобошево и Невестино", коментира областният управител Иван Каракашки .

Фирмите за пътно поддържане са готови за зимата
netinfo

 

 


Областно пътно управление разполага с техника, която сега не се използва и от Агенция "Пътна инфраструктура" зависи дали ще се дава под наем или ще се направи дежурна аварийна група.
"Предстои да напиша остро писмо до областният управител на Перник, от когото ще поискам да чистят участъкът от Радомир до Конявската планина, който създава затруднения всяка зима. Този участък е по-лош за преминаване, отколкото самата планина", коментира още Иван Каракашки.