Дългосрочна стратегия за Кюстендил разработи Никола Татарлиев и екип
Дългосрочна стратегия за Кюстендил разработи Никола Татарлиев и екип / Даниела Атанасова, Дарик радио

Програмни намерения за развитието на Община Кюстендил  в седем направления разработи кандидатът за кмет от ПП "ГЕРБ" Никола Татарлиев. Екипът му има визия за развитие на туризма, културната индустрия,  земеделие, развитие на малки и средни предприятия , инфраструктура, екологична и зелена икономика.

"Нашата стратегия за развитие на Кюстендил е дългосрочна до 2020-та година. Чудеса за 4- години няма как да се случат", каза Никола Татарлиев.

60 000 лева е стойността на проект към Европейския културен фонд, който предвижда стратегия за развитие на региона на базата на културното наследство. Предвижда се и създаване на бизнес инкубатор за фирми от културната индустрия. Стойността на проекта е 1 500 000 лева като  безвъзмездна помощ чрез ОП "Конкурентноспособност". Проектът обхваща и  фонд за подкрепа на проекти в аудиовизията, както и оползотворяване базата на картинната галерия "Владимир Димитров -Майстора" и нейното модернизиране.

"40 % от хората се преброиха електронно, така че, смятам, удобно за гражданите на Община Кюстендил е те да могат да си проверят дължимите данъци в интернет чрез сайта и да платят налога си по електронен път. Такава услуга не е невъзможна", коментира кандидатът за кмет Никола Татарлиев.

Най-важното в сферата на земеделието, е създаване на клъстери. Вече е подаден проект за модернизация на материалната база и изграждане на хладилници за до 50 тона съхранение на земеделска продукция. В посока подобряване на инфраструктурата проектните предложения са насочени в посока зоната около река Банщица, както и проект за зоната на Езерата.