Кюстендил
Кюстендил
"Принудително-административна мярка ще наложат от РИОСВ-Перник на собственикът на фирма „Феникс„ Кольо Илиев, на територията на която избухна пожар, който повреди носещите колони на АМ "Струма", край Дупница". Това обяви в Кюстендил зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков.
 
Тонове боклук все още са под магистрала „Струма” (ВИДЕО)

Предвижда се и да бъде издадена и заповед от пожарната за премахването на боклука, който е непосредствено до магистралата. От АПИ пък ще си отправят иск на стойност около 1 800 000 лв, които ще бъдат вложени във възстановяването на моста. В момента фирма „Феникс” е складирала в района около 7 200 куб.м боклуци в близост до АМ 'Струма".

Собственикът на горялото депо под магистрала „Струма” получи две обвинения (ВИДЕО)

„Сервитута на моста е почистен, но се вижда, че има депонирани такива в близост до него в разстояние под 3 метра. Две са процедурите, които ще стартират, за да се случи това. От РИОСВ-Перник ще издадат тази мярка, която трябва да се изпълни в рамките на 14 дни.

Обвиниха собственика на запалилото се депо за отпадъци край Дупница

Втората процедура е по-бърза и по-ясна.
Тя ще бъде издадена от пожарната, като те ще издадат писмено разпореждане за премахване на боклука, който е в близост от 10 метра, като потенциална опасност за съоръжението”, заяви зам.-министърът на МРРБ Николай Нанков, след среща с институциите отговарящи за случая в Кюстендил.