Дупница е с приет бюджет, сесията продължава
Дупница е с приет бюджет, сесията продължава / Маргарита Петрова, Дарик Кюстендил,архив

ОС- Дупница прие бюджета за 2013 година. 22 съветници гласуваха „За", 8 „Против" и един се въздържа.

Иван Шопов от БСП гласува „въздържал се", останалите му колеги от групата бяха против, както и независимият Първан Дангов.

По време на дебатите от БСП обявиха, че не подкрепят бюджет писан на бюро, за няколко часа и без да са взети предвид нуждите на хората по населени места и отделните целеви групи. Станислав Павлов подчерта, че все още не е представен отчета за миналата година.

Кметът контрира, че бюджета няма как да не се пише на бюро, освен това по него служителите са работили 1,5 месеца. „Ако вие имахте желание да бъдете толкова добре запознат, защо не дойдохте на обсъждането или не проявихте интерес към подготвения проекто-бюджет", попита градоначалникът Станислав Павлов.

Независимият Първан Дангов посъветва кмета Методи Чимев да не държи менторски тон на общинските съветници. Дангов определи бюджета като неизпълним и нереалистичен.

Като допълнение беше гласувано, по предложение на ОДС - 10 000 лв. за обособяване на столова в училището в село Яхиново. Бяха поставени въпроси свързани с инфраструктурата и проблемите с водоснабдяването на селата Самораново и Джерман, както и с  на отделни средства за кметствата.

Повече от 3 часа продължи сесията на общински съвет в Дупница. Едно от най-дългите заседания на местният парламент.