/ netinfo
Двама ученици от 4- ти клас и един от трети в Начално училище “Св. Климент Охридски” са пътували с училищния микробус, водачът на който почина по време на движение, в кюстендилското село Слокощица.

“На шофьора му прилошава, той взима един опасен завой, малко преди мястото на инцидента, след което децата казват - чичкото дръпна ръчната и двата му крака бяха на спирачката.

Родител е първият човек, който помага при инцидента с микробуса

Голям респект и поклон пред този човек и Светла му памет!, защото до края, с последните си сили, той се е опитвал и е съзнавал, че трябва да спаси децата, усещайки, че  нещо неприятно се случва с него. В крайна сметка се удря в ограда на една от къщите в селото и в кофа за смет”, каза пред Дарик директорът на Началното училище в Кюстендил Евелина Димитрова.
 
Училищният психолог на ПМГ е разговарял вече с двете деца от 4- ти клас, докато третокласникът е останал с впечатление, че на чичкото шофьор му е прилошало и се лекува в болница. В училищния микробус са пътували и над 10 по- големи ученици, от ПМГ, двете училища са в една сграда. С тях също работи училищен психолог.
 
“Веднага отидохме със зам.-директора на място, майка която посреща детето си ни информира за инцидента. Шофьорът е успял да натисне спирачка и спира в ограда, а удара е омекотен от кофа за боклук и няма наранени деца.

Шофьор на училищен микробус почина в движение, но спаси децата

Днес вървят разговорите с училищен психолог, за да се успокоят децата, защото са получили една голяма уплаха. Доколкото разбрахме, това е един от най-любимите шофьори на децата и това много ги натъжава.

Децата са невредими, благодарение на този шофьор, който явно в последните си минути е мислил за тях и е направил инцидента възможно най- лек. Светла му памет!”, коментира пред Дарик директорът на ПМГ Екатерина Паскалева.
Дарик- Кюстендил