Девълс Дупница тренира над 100 деца и участва в 2 проекта
Девълс Дупница тренира над 100 деца и участва в 2 проекта / netinfo

    По два проекта клуб по софтбол и бейзбол “Девълс” Дупница работи с деца от основните училища в града. По едногодишния проект спечелен към Държавната агенция за младежта и спорта за “Спорт в свободното време” двама треньори работят с деца от основните училища "Евлоги Георгиев", "Неофит Рилски" и СОУ "Паисий Хилендарски".

    Проектът ще се реализира до края на годината.

    “И досега вече 5 години ние работим активно с децата от училищата. Това е начинът клубът да се захранва с играчи, влизайки в училищата ние може да открием таланти, защото при нас идват деца от 7 годишна възраст”, коментира Петър Арбов, президент на клуб по бейзбол "Девълс".

    Към момента повече от 100 деца се обучават по проекта.От отбора са осигурени екипи и всичко необходимо за трениворките. Клубът по бейзбол е включен и в проект на Българската федерация по бейзбол към Министерство на образованието и науката -“Да направим училището привлекателно за младите хора”.

    9 града включително и Дупница са партньори по проекта – така двамата треньори Георги Тренков и Любомир Георгиев ще работят с децата от всички училища, а основната цел е да се ангажират децата със спорт.