Спортна площадка на ул. Георги Тертер
Спортна площадка на ул. Георги Тертер / Влади Владимиров
8- годишно дете е пострадало снощи по време на игра на футболното игрище на ул. “Георги Тертер” в Кюстендил. Една от вратите е паднала върху него.

Детето е без опасност за живота, отървало се е с 3 шева на главата и след преглед и снимка в кюстендилската болница се е прибрало вкъщи. То и братчето му близнак са на гости на баба им в Кюстендил, след успешно завършен първи клас в София.

През 2017: 12-годишно дете почина при нелеп инцидент на стадион
 
“Подвижната врата му падна върху главата. Гледах до непрекъснато, обаче за момента гледам, че е под вратата. Явно се е качил и се е люлял на предното желязо /напречната греда/. Играха футбол с много деца и беше вратар. Гледах го непрекъснато, но... случи се. Закарахме го с наша кола до болницата", разказа пред Дарик бабата Красимира Тодорова.

Спортна площадка на улица Георги Тертер
Влади Владимиров

Жената изрази задоволство от грижата на медиците за внука ѝ. "Направихме снимка и няма други травми или сътресение на мозъка. Благодаря на Бога”, каза още тя.
 
Приятелка на бабата е подала сигнал в община Кюстендил. “Трябва нещо да се направи, защото малки деца играят, гледаш го и до вратата да бях, ако е казано да се случи, ще се случи”, каза още бабата на пострадалото момче.

През 2013: Дете загина при инцидент на футболно игрище във Велико Търново
 
По информация на Дарик, всички врати на подобни детски площадки са застопорени, но явно в този случай планката е била счупена, за да падне вратата. Кюстендилци коментират, че често децата ползват вратите за люлки, като хамак.
 
Проблемната футболна врата от игрището на ул. “Георги Тертер” е вече отстранена и след ремонт ще бъде върната и отново закрепена за площадката.
 
Дарик- Кюстендил