Дете загина при инцидент на футболно игрище във Велико Търново
Дете загина при инцидент на футболно игрище във Велико Търново / снимка: DarikNews.bg, архив
Дете почина при инцидент на футболно игрище във В. Търново
64455
Дете почина при инцидент на футболно игрище във В. Търново
  • Дете почина при инцидент на футболно игрище във В. Търново

7-годишно момченце почина при нелеп инцидент на футболно игрище във Велико Търново. Злополуката станала около 13,00 часа в събота на игрището в СОУ "Вела Благоева" в кв. "Бузлуджа".

Децата играели мач, когато метална футболна врата паднала върху детето. Момченцето е издъхнало на място.

Според очевидци футболната врата била премахната преди няколко седмици, когато в училището е имало празник. Не се знае кой и кога е върнал металното съоръжение обратно на мястото му, но то не било добре закрепено. Изясняват се причините, поради които вратата се е съборила.

Според една от версиите някое от децата се е подпряло и металният панел е паднал, според други очевидци съоръжението се е съборило от по-силен удар при играта.

Футболното игрище с изкуствено покритие е изградено преди години по програма на ФИФА. В момента теренът е занемарен, тъй като не се поддържа от никого.

Кметът на Велико Търново Даниел Панов съобщи за Дарик, че по закон директорът на съответното училище стопанисва и носи отговорност за състоянието на прилежащите площадки и игрища. По думите му въпросният терен бил ограден с метална ограда и мрежа, а вратата - заключена. Градоначалникът изказа съболезнования на почернените родители. Случаят тепърва ще се изяснява от назначената проверка на следствените органи и прокуратурата.

Образувано е досъдебно производство срещу неизвестен извършител за причинена смърт по непредпазливост, съобщиха от прокуратурата.

Дете загина при инцидент на футболно игрище във Велико Търново
netinfo

Други новини от Велико Търново