Депутатът Петър Петров с уверение от министър Павлова за ремонт на пътя Бобов дол- Жедна
Депутатът Петър Петров с уверение от министър Павлова за ремонт на пътя Бобов дол- Жедна / Дарик- Кюстендил,архив

Ремонтът на пътя Бобов дол- Жедна- Радомир е в инвестиционната програма на АПИ за тази година, се казва в отговор на министър Лиляна Павлова до депутата от БДЦ Петър Петров. Предстои обявяването на обществена поръчка за изготвяне на технически проект за изместване на трасето, в участъка след Бобов дол, където има свлачище. След като техническата документация бъде готова, ще се пристъпи към избор на изпълнител на строително- монтажните работи, уточнява министърът на регионалното развитие и благоустройството.
"Път ІІІ - 623- с. Големо село - с. Мало село - с. Мламолово - гр. Бобов дол-границата на Община Бобов дол с Община Радомир/ е от изключително важно значение за транспортната осигуреност на населените места от Община Бобов дол и град Бобов дол. Чрез него се осигурява транспортна връзка на селищата от Общината с общинския център - град Бобов дол, както и с пътните възли на Автомагистрала „Струма". Той е алтернативен път при извънредни обстоятелства. По пътя се осигурява транспортна връзка за придвижване на работещите от Община Радомир и Община Перник в минните, обувните, ремонтните и преработвателните предприятия на територията на община Бобов дол", се посочва в парламентарния въпрос на депутатът инж. Петър Петров.
По отношение на участъка от Бобов дол до Жедна, народният представител пише на министър Павлова- "Отводняването на пътното платно е в лошо състояние, канавките са затлачени, а водостоците зле функциониращи и/или не функциониращи. Банкетите са обрасли с тревиста и храстова растителност, като на места нивото им е по високо от пътната настилка (предпоставка за задържане на вода), образуват се големи локви, а през зимния период се наблюдават значителни като площ заледявания".