Демонтират опасен кран в Дупница, младежи го ползват за бънджи скокове
Демонтират опасен кран в Дупница, младежи го ползват за бънджи скокове / Маргарита Петрова, Дарик- Кюстендил

Опасният кран, който се намира да недовършената болница в района на Дренски рид над Дупница, ще бъде премахнат. Предприети са незабавни мерки за премахване на съоръжението, което стои там от години, след заповед на кмета на община Дупница инж.Методи Чимев. Съоръжението е неизползваемо, като бракуването е констатирано с решение на сформирана за целта комисия. Община Дупница е сключила договор със специализирана фирма за демонтирането, което ще стартира още в почивните дни. Причината за спешната мярка са зачестилите сигнали за младежи използващи опасното съоръжение за различни "забавления", включително и за бънджи скокове. Сигнали за опасностите и използването на съоръжението за катерене предимно от младежи и деца са подадени до Община Дупница и от полицията.


Недостроената болница както е известна сред дупничани се намира в местността Дренски рид, започната е преди повече от 25 години, като е трябвало да събере общинската болница на едно място.
Сградата и терена около нея години наред влизат в плановете за продажба на общината, но така и не се намери купувач.


Преди няколко години от администрацията обявиха, че има интерес към сградата, а компанията искала да изгради рехабилитационен център с клиника, да обособи център за работа с деца с увреждания и дори хотелска част.
Теренът е с площ 14 019 кв.м., а началната цена за продажбата му през 2009 година е била 989 000 лв.