Деца тръгват на походи и ще представят Кюстендил през своя поглед
Деца тръгват на походи и ще представят Кюстендил през своя поглед / Иво Кирилов

Създаване на креативна работилница, походи с познавателна цел и изложба са цели на проект на Сдружение "Бъдеще". Той ще бъде финансиран от община Кюстендил, по линия на Младежките дейности и е на стойност 1 796 лв.

В продължение на 4 месеца, два пъти месечно  по два часа подрастващите ще работят върху своите материали, като с тях ще работи опитен специалист. Креативната работилница ще бъде и мястото, където подрастващите ще могат да усвоят основните техники на дигиталната фотография, изготвянето на хербарии, монтаж на късометражни филми и създаването на рекламен продукт

 По проекта се предвижда и организиране на два похода:

  • Културно - исторически: Участниците в проекта ще се запознаят с културно историческите забележителности на града , като по време на похода ще събират нужната информация, водейки си записки и правейки снимки . Обиколката предвижда посещение на Историческия музеи, галерия „Владимир Димитров - Майстора", черквите в града, къщата музей „ Ильо Войвода" и къщата музей „ Димитър Пешев";
  • Природен: Целта на този поход е опознаване на природните забележителности на общината. Той ще има следния маршрут- сборен пункт центъра на град Кюстендил - Лесопарк "Хисарлъка", с посещение на зоопарка и запознаване с флората и фауната, характерни за лесопарка.

Предвижда се и изложба, на която всеки един участник ще подреди своите  материали- рисунка, снимки, видео и хербарии, като по този начин ще представи Общината видяна през своя поглед. Всеки един от участниците ще трябва да изготви и кратък рекламен продукт за община Кюстендил. Всички материали реализирани по време на проекта ще бъдат публикувани и на онлайн Форума поддържан от Сдружение „Бъдеще".