Деца от ОДК спечелиха награди от международния фестивал Розите на България
Деца от ОДК спечелиха награди от международния фестивал Розите на България / Влади Владимиров, Дарик- Кюстендил

10 деца от школата по Изобразително и приложно изкуство към ОДК- Кюстендил, с ръководител Любка Радкова участваха на 5- тия Международен фестивал на дружбата, спорта и изкуството "Розите на България", който се проведе в Кранево, бившия международен лагер. Кюстендилските деца взеха две втори и две трети награди със своите рисунки и стъклопис.
Във фестивала взеха участие 740 деца от Русия и Украйна и 60 от България- от Банско- 50 и 10 от Кюстендил.

Деца от ОДК спечелиха награди от международния фестивал "Розите на България"
netinfo

"Благодаря на родителите на тези 10 деца, които осигуриха финансово участието на децата в този престижен фестивал- конкурс, за музика и танци, физическа култура и спорт, и за изобразително изкуство.В категория изобразително изкуство участваха около 300 деца от трите държави и съм изключително доволна от класирането на малките ни художници. Даяна Пеева- второ място и Ния Петрова - второ място. Благодаря на Филип- най- малкия ни участник, с трето място и Криси, която също е на 3- то място", каза пред Дарик Любка Радкова. Тя е впечатлена от начина на журиране и ще приложи тази практика на общинския пленер.
"Децата твориха 4 дни и накрая пред цялото жури, заставаха на сцената, представяха се и защитаваха своята творба- композиционно, сюжетно и технически, как е изпълнена. Децата се справиха чудесно и убедиха журито в качеството на техните работи", коментира Радкова.
Ния Петрова е получила доверието да представи цялата група. "Участвали сме в много пленери, ходили сме 3 пъти на Гърция, два пъти на Несебър и един път на лагер в Кранево, който беше ваканционна почивка, като поощрение за доброто ни представяне. Благодарим на директора на ОДК Бойко Малинов и нашия ръководител г- жа Радкова", каза Ния.
"Аз рисувам мира" бе основната тема на конкурса. Срещнахме се и се запознахме с много нови приятели. Искаме пак да отидем", допълни Даяна Пеева.

Деца от ОДК спечелиха награди от международния фестивал "Розите на България"
netinfo