Д- р Иван Ибришимов с призив към колегите си депутати да подкрепят вот на недоверие към правителството
Д- р Иван Ибришимов с призив към колегите си депутати да подкрепят вот на недоверие към правителството / Дарик- Кюстендил,архив

Депутатът от БСП- Лява България д- р Иван Ибришимов призова колегите си от опозиционните партии да подкрепят подписката за внасяне на вот на недоверие към кабинета "Борисов 2". Според д- р Ибришимов, правителството е обслужило чужди интереси, с подмяната на българската кандидатура за шеф на ООН.

Подмяната на кандидатурата на Ирина Бокова, с тази на Кристалина Георгиева, като български кандидат за генерален секретар на ООН, в последния момент и обявените резултати от гласуването, след нейното представяне, доказва, че ходовете и решението на правителството, не са плод на задълбочени анализи и политики, продиктувани от националния интерес. Това е класическо доказателство, че правителството на България обслужва чужди интереси.

От БСП инициирахме подписка за вот на недоверие, която, обаче, засега не среща подкрепа от другите парламентарно представени партии. Нека всички те, които не одобряват действията на правителството да дадат своята подкрепа за вота. Противното би означавало лицемерие и подкрепа само на думи срещу водената от правителството политика.