Червен картон за Марек и загуба от Локомотив в София
Червен картон за Марек и загуба от Локомотив в София / Георги Димитров/Gong.bg

Отборът на Локомотив София излезе на трето място във временното класиране на А група след труден успех над опашкаря Марек. „Червено-черните" се наложиха с 2:0 след голове на Ламжед Шехуди и Йордан Тодоров през втората част.
На изключително тежкия терен в „Надежда" домакините привидно владееха инициативата през целия мач, но трудно стигаха до чисти ситуации пред противниковата врата. Двубоят не предложи много интересни ситуации през първата част, като борбата се водеше предимно в центъра на терена, а атаките на Локомотив не представляваха трудност за отбраната на дупничани.
Всичко по-интересно в мача се случи през второто полувреме и неговите заключителни минути. Гостите от Дупница останаха с човек по-малко на терена в 73-ата минута, когато появилият се на почивката Златко Бонев си изкара втори жълт картон.
Численото предимство на Локомотив даде резултат в 84-ата минута, когато домакините излязоха напред. След продължителна атака и разбъркване в наказателното поле на Марек, голмайсторът на столичните „железничари" Ламжед Шехуди се оказа на точното място и след няколко рикошета, нападателят съумя да бутне топката в мрежата.
В продължението на срещата тимът на Димитър Васев успя да отбележи и втори гол. След статична ситуация пред вратата на домакините, вратарят на Марек Емил Михайлов излезе в предни позиции, което бе използвано по най-добрия начин от Локомотив. След центрирането домакините овладяха и организираха бърза контраатака, която бе завършена с точен удар на Йордан Тодоров, който узакони успеха на своя тим
С успеха си Локомотив София се нареди на трета позиция с 29 точки като измести Левски, които малко по-рано загубиха с 1:0 от Черно море на "Тича". След поражението Марек остава в зоната на изпадащите с 12 пункта