Валери Жаблянов
Валери Жаблянов / netinfo
„БСП за България” ще поиска оставката на кмета на Кюстендил, ако затвори пенсионерските клубове, заради липсата на финансиране, заяви водачът на листата Валери Жаблянов, при представянето на кандидатите за народни представители в селата Шишковци и Пиперков Чифлик.
„Проблема със затварянето на тези клубове е само върха на айсберга от проблеми в региона, изостанал в резултат на десетилетното управление на десницата”, заяви още Валери Жаблянов и добави: „Кюстендилска област е необходимо да бъде включена в националната политика по отношение на здравеопазването и образованието, сфери, в които изоставането е чувствително. Също така е важно да се променят сегашните принципи по отношение на регионалното развитие и тази гранична област да получи своя достоен дял от финансирането”.

Валери Жаблянов
netinfo


Пред кандидатите за народни представители Валери Жаблянов, Иван Каракашки и Мирослава Костадинова, жителите на двете села поставиха актуални въпроси свързани с поливното земеделие и пустеещите земи в района. Кандидатът за депутат Иван Каракашки им представи мерките, който предвижда предизборната платформа на „БСП за България” относно земеделието, като някои от тях са: Подпомагане производството на храни за местна консумация и приоритет на финансиране на животновъдството, овощарството и зеленчукопроизводството на базата на реално произведена продукция.

Валери Жаблянов
netinfo


При посещението си в село Шишковци кандидат – депутатите посетиха и символа на селището, къщата – музей „Владимир Димитров – Майстора”.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!
 
Дарик- Кюстендил