Димитър Илиев, шампион при кадетите през 2017 г.
Димитър Илиев, шампион при кадетите през 2017 г. / Дарик- Кюстендил, архив
Димитър Илиев спечели единствения медал за кюстендилския клуб по борба „Васил и Георги Илиеви” от Държавното лично- отборно първенство за юноши, което се проведе в Пловдив. Илиев се качи на почетната стълбичка в кат. 87 кг.
На победа от медалите останаха двама негови съотборници, Николай Костадинов кат. 67 кг и Стефан Тодоров кат. 77 кг., които се класираха на 5- то място в категориите си. Йоан Спасов се нареди 7- ми при 55- килограмовите, а Иван Дорянов е осми в кат. 97 кг.

Отборни шампиони станаха борците на "Левски" София със 180 т., следвани от тези на "Рилски спортист" Самоков със 157 т и "Локомотив" Пловдив със 106 т. На тепиха в Пловдив мериха сили 138 състезатели от 31 клуба.

Кюстендилско участие ще има на Европейско първенство за кадети и кадетки в Скопие, Македония. В националния тим при дамите треньорите Тодор Кънев и Христомир Бояджиев са гласували доверие на Кристияна Крумова и Моника Ангелова. Двете момичета са шампионки на страната за тази година, съответно в кат. 40 кг и 73 кг. Те започват участието си на шампионата от днес.
 
Дарик- Кюстендил