/ Община Кюстендил и Дарик радио
Четирима борци от кюстендилския клуб “Васил и Георги Илиеви” заминаха с националния отбор при мъжете, в класическия стил на подготвителен лагер в Грузия преди Европейското първенство в Букурещ, Румъния, което е от 8- 14 април.

Това са: Спортист на Кюстендил за 2018 година Милослав Методиев - 130 кг; Спортист на Кюстендил 2017 г. Августин Спасов - 60 кг; Недялко Петров - 55 кг и Константин Стас - 67 кг. Главният треньор на кюстендилския клуб Валери Райчев изрази надежда пред Дарик, че поне трима от тези борци ще представят България на Европейския шампионат. Симеон Станкович- 97 кг продължава подготовката си с юношеския национален отбор в София.
 

Деан Асенов спечели сребърен медал при кадетите от Държавния шампионат
Деан Асенов

Жените ни са на подготовка в Благоевград, където ще останат до 16 март. След това тимът, воден от старши треньорът Петър Касабов, ще продължи да тренира в Париж. Отборът се прибира от френската столица на 30 март и до старта на шампионата ще остане в Благоевград.
 
Един от талантливите борци на кюстендилската школа по борба, Деан Асенов спечели сребърен медал от Държавното първенство за кадети, което се проведе в Бургас. Състезателят на треньора Димчо Загоров се класира за финалите в категория 51 кг, където отстъпи пред Едмонд Назарян от Славия.
Дарик- Кюстендил