Bookcrossing и открит микрофон пред библиотеката
Bookcrossing и открит микрофон пред библиотеката / Дима Кирилова, Дарик

 С открит микрофон пред библиотеката и Bookcrossing Регионалната библиотека в Кюстендил отбеляза днешният Международен ден на книгата и авторското право.

 Пред микрофона откъси от "История славянобългарска" прочетоха кметът Петър Паунов и областният управител Владислав Стойков.

"Радвам се, че има толкова много деца тук, ние сме тези, които трябва да им създадем навик да четат. Радвам се и ,че днес сте дали почивен ден на компютъра, за да се заседяват децата повече над книгата, а не над него", заяви областният управител Влад

Bookcrossing и открит микрофон пред библиотеката
netinfo
ислав Стойков.

 

Световната инициатива „Пътуваща книга" или Bookcrossing (буккросинг),  се провежда за първи път в Кюстендил. Идеята е на ученици от ПМГ и е подкрепена от библиотечната колегия.

" Буккросингът представлява пускане на книги "на свобода" , подаряване и проследяване на техните пътешествия . Всеки, който е приел идеята, може да се присъедини към необятната световна библиотека днес, като донесе прочетена книга, която иска да подари на друг читател", каза директорът на библиотеката София Пейчева.. Пред библиотеката е  обособена зона за събиране на книги, а всяко издание  получава уникален стикер

Девойките "Кюстендилска пролет"2012 поставяха значки на всеки, включил се в четенето.

Bookcrossing и открит микрофон пред библиотеката
netinfo