Атанас Пенков в юношеския национален отбор на България
Атанас Пенков в юношеския национален отбор на България / Влади Владимиров, Дарик Кюстендил

Националният футболен отбор на България, юноши до 19 години тренира на стадион "Осогово" в Кюстендил и днес заминава за Албания, където ще изиграе две контролни срещи, в събота и понеделник. Програмата му предвижда и контролна среща с връстниците им от Македония, в сряда. Мачовете са част от подготовката на отбора, воден от Владимир Стоянов за предстоящите през юни евроквалификации, със съперници- Португалия, Дания и Чехия.

Шанс да попадне в националния отбор за тези двубои получи талантливият халф на "Велбъжд" Атанас Пенков.

Атанас Пенков в юношеския национален отбор на България
netinfo

"Настроението в отбора е добро. Всяка една повиквателна говори много за подготовката на момчетата. Всяка тренировка, в която сме заедно се стараят да дадат над максимума от възможностите си", каза за Дарик треньорът Стоянов. Той коментира и липсата на някои от футболистите с повиквателни за националния тим.

"Имаме проблеми, неразбиране от някои колеги, от големи клубове. На сайта на БФС има позиция. Говорих с Велислав Вуцов от "Славия" за млад перспективен футболист, роден 1996 година. Щом разбра, че е за националния отбор каза, по- важно няма. Свалям му шапка, с професионалисти лесно се работи. Ние искаме с този национален отбор и по- малките възрасти да вдигаме равнището на футбола, но с това неразбирателство с някои клубове....., умишлена е цялата работа. Не е фронтално срещу мен и отбора, а  е на друго равнище", заяви Владимир Стоянов. Треньорът отказа да назове имената на клубовете, които не са пуснали футболистите си.

Атанас Пенков в юношеския национален отбор на България
netinfo

Предстоящите мачове с националните отбори на Албания и Македония ще покажат кои футболисти имат психика и на кои може да се разчита в бъдеще. Ако има някои грешки, в тези тренировки ще гледаме да ги изчистим. Дай Боже, да няма контузии и проблеми, каза още треньорът на българските национали.

Владимир Стоянов коментира  и кюстендилския играч в селекцията си- Атанас Пенков: "Добри впечатления имам, имах възможност да гледам мача с Локомотив в София. Добри отзиви имам и от колегите. Ще има уникална възможност и шанс да покаже своите възможности".

Сред националите е и играча на "Болтън" Георги Илиев.

Атанас Пенков в юношеския национален отбор на България
netinfo